Οξυγόνο στο σπίτι ή στο δρόμο - Ενοικίαση Συμπυκνωτή Οξυγόνου

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΣΥΜΠΥΚΝΩΤΩΝ ΟΞΥΓΟΝΟΥ

Συμπυκνωτής Οξυγόνου

Τι είναι;

Ο Συμπυκνωτής Οξυγόνου είναι μια συσκευή που συμπυκνώνει το οξυγόνο του αέρα. Με απλά λόγια, είναι ένα μηχάνημα που απορροφά τον αέρα της ατμόσφαιρας - ο οποίος έχει περιεκτικότητα οξυγόνου περίπου 21% - και τον επιστρέφει στον ασθενή με “συμπυκνωμένο” οξυγόνο περιεκτικότητας 95-96%.

Αυτό σημαίνει ότι, σε αντίθεση με τις φιάλες που αδειάζουν, ο συμπυκνωτής, όσο έχει ηλεκτρικό ρεύμα και αέρα, θα δίνει οξυγόνο ασταμάτητα.

Εκτός από τη συμπύκνωση του οξυγόνου, γίνεται και καθαρισμός του αέρα, αφού αυτός περνάει από αντιμικροβιακό φίλτρο και φίλτρο σκόνης.

Ο συμπυκνωτής οξυγόνου λειτουργεί με ηλεκτρικό ρεύμα και μπορεί, αν είναι απαραίτητο, να δίνει οξυγόνο συνεχόμενα και αδιάκοπα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να χρειαστεί συντήρηση, η οποία γίνεται από εξειδικευμένο προσωπικό.

Οι οικιακοί συμπυκνωτές οξυγόνου έχουν μέγεθος περίπου όσο ένα μικρό κομοδίνο, ζυγιζουν περίπου 15 kg, είναι τροχήλατοι για ευκολία στη μετακίνηση και είναι συσκευές που θεωρούνται μέσης κατανάλωσης (περίπου 300W), οπότε δεν επιβαρύνουν ιδιαίτερα ένα σπίτι.

Συμπυκνωτές Οξυγόνου

Καθώς η αγορά μιας τέτοιας συσκευής ακόμα θεωρείται ακριβή, μπορείτε να απευθυνθείτε σε μας για να νοικιάσετε οικιακό συμπυκνωτή οξυγόνου με πλήρη κάλυψη του ενοικίου από τον ΕΟΠΥΥ. Συμπεριλαμβάνεται και πλήρες σετ με αξεσουάρ για άνετη οξυγονοθεραπεία στο σπίτι.

Καλέστε μας στο 210.90.24.660, και κλείστε ραντεβού με ειδικό που θα εγκαταστήσει την κατάλληλη συσκευή στο χώρο του χρήστη και θα σας κάνει επίδειξη στη χρήση της ώστε να γίνει σωστά η θεραπεία που συνιστά ο θεράπων ιατρός σας.

Συμβουλευτείτε μας για θέματα που έχουν να κάνουν με τις πολιτικές κάλυψης από τα ασφαλιστικά ταμεία, για να αποφύγετε χάσιμο χρόνου και άσκοπες ταλαιπωρίες.

Φορητός Συμπυκνωτής Οξυγόνου - Τι είναι;

Τα τελευταία χρόνια η τεχνολογία έχει προχωρήσει και πλέον υπάρχουν και φορητοί συμπυκνωτές οξυγόνου, οι οποίοι, με βάρος περίπου 2 κιλά και μπαταρία που διαρκεί πάνω από 6 ώρες, δίνουν ουσιαστική αυτονομία στον χρήστη. Προστιθέμενης δε και της δυνατότητας φόρτισης και στο αυτοκίνητο με ειδικό φορτιστή, όπως ένα κινητό τηλέφωνο, αυξάνουν την αυτονομία τους δυνητικά απεριόριστα.

 
Φορητός Συμπυκνωτής Οξυγόνου
Φορητός Συμπυκνωτής Οξυγόνου

Φορητός Συμπυκνωτής - Αγορά ή Ενοικίαση;

Ο φορητός συμπυκνωτής είναι ένα ακριβό μηχάνημα, με τιμή εκκίνησης κοντά στα 2500€. Οι τιμές ενοικίασης για ένα φορητό συμπυκνωτή των γνωστότερων κατασκευαστών κυμαίνονται γύρω στα 50€ την εβδομάδα. Αυτό σημαίνει πως πρακτικά κάποιος κάνει απόσβεση της αγοράς του περίπου σε ένα χρόνο, εφόσον επιλέξει να αγοράσει την συσκευή. Η ενοικίαση από την άλλη, παρουσιάζει και αυτή τα δικά της πλεονεκτήματα. Δείτε παρακάτω αναλυτικά τα χαρακτηριστικά της κάθε επιλογής.

Αγορά

Ενοικίαση

Ακριβό μηχάνημα - Υψηλό κόστος απόκτησης 

Μικρό μίσθωμα

Αναμονή για επισκευή σε περίπτωση βλάβης

Άμεση αντικατάσταση με όμοιο σε περίπτωση βλάβης

Ολοκαίνουργιο μηχάνημα με εγγύηση συνήθως 2-3 ετών

Συνήθως μεταχειρισμένο αλλά σε άριστη κατάσταση

Όταν λήξει η εγγύηση επιβάρυνση με έξοδα συντήρησης

Τα έξοδα συντήρησης περιλαμβάνονται στο μίσθωμα και το μηχάνημα αντικαθίσταται άμεσα με όμοιο φρεσκοσυντηρημένο

 

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210.90.24.660 ώστε να καταλήξουμε μαζί στο ποιά από τις δύο λύσεις συμφέρει. Μια συνηθισμένη πρακτική είναι αρχικά να ενοικιαστεί η συσκευή για ένα διάστημα, έως ότου νιώσει σίγουρος ο χρήστης για την επιλογή του, ώστε να προχωρήσει σε πιθανή αγορά.