Privacy policy

1. Η ΑΚΙΣ REMEDIUM ΕΠΕ αναγνωρίζει τη σημασία του θέματος της ασφαλείας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του δικτυακού τόπου www.remedium.gr, καθώς και των ηλεκτρονικών τους συναλλαγών. Λαμβάνει δε όλα τα απαραίτητα μέτρα, με τις πιο σύγχρονες και προηγμένες μεθόδους, ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή ασφάλεια του χρήστη. Όλες οι πληροφορίες, οι οποίες σχετίζονται με τα προσωπικά στοιχεία και τις συναλλαγές των χρηστών, είναι ασφαλείς και απόρρητες.

2. Το www.remedium.gr σεβόμενο και εφαρμόζοντας επακριβώς τις αρχές προστασίας των προσωπικών δεδομένων, που προβλέπονται από το Διεθνές και Ευρωπαϊκό δίκαιο που ρυθμίζει θέματα σχετικά με το ηλεκτρονικό εμπόριο (Οδηγία 2000/31/ΕΚ, ΠΔ 131/2003) καθώς επίσης και από τον Νόμο περί προστασίας των καταναλωτών (Ν. 2251/1994) που ρυθμίζει θέματα σχετικά με τις πωλήσεις από απόσταση και τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού νόμου (Ν. 2472/1997) για την προστασία του ατόμου και την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα όπως έχει συμπληρωθεί με τις αποφάσεις του Προέδρου της Επιτροπής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, τα Π.Δ. 207/1998, 79/2000, το άρθρο 8 του Ν. 2819/2000 και του ευρωπαϊκού δικαίου με τις οδηγίες 95/46/ΕΚ και 97/66/ΕΚ, δηλώνει ρητώς ότι δεν πρόκειται να προβεί σε οποιαδήποτε αθέμιτη χρήση των προσωπικών δεδομένων του χρήστη και με κανέναν τρόπο δεν αποκαλύπτει, δημοσιοποιεί, πωλεί, εκμισθώνει ή ανταλλάσσει τα προσωπικά του  στοιχεία και τις πληροφορίες που ο χρήστης υποβάλλει προς οποιοδήποτε τρίτο μέρος.

3. Η τήρηση του απορρήτου συναλλαγών θεωρείται αυτονόητη. Οι ίδιες βασικές αρχές που διέπουν τις κλασσικές συναλλαγές ισχύουν και στην περίπτωση του ηλεκτρονικού εμπορίου. Όλες οι πληροφορίες που διαβιβάζονται από τον χρηστή στην ΑΚΙΣ REMEDIUM ΕΠΕ είναι εμπιστευτικές και η ΑΚΙΣ REMEDIUM ΕΠΕ έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να γίνεται χρήση τους μόνο στο μέτρο που αυτό κρίνεται αναγκαίο στο πλαίσιο των παρεχόμενων υπηρεσιών. Μερικά από τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι τα ακόλουθα:

             α) Μόνο εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες των συναλλαγών του χρήστη και μόνο όποτε αυτό είναι αναγκαίο, π.χ. για τη διεκπεραίωση των αιτήσεών του.

             β) Η ΑΚΙΣ REMEDIUM ΕΠΕ δεν αποκαλύπτει τα στοιχεία των πελατών και των συναλλαγών τους, εκτός αν έχει έγγραφη εξουσιοδότηση από εσάς ή αυτό επιβάλλεται από δικαστική απόφαση ή απόφαση άλλης δημόσιας αρχής.

             γ) Στην περίπτωση που το remedium.gr χρησιμοποιεί τρίτους για την υποστήριξη των συστημάτων της, φροντίζει για την εξασφάλιση του απορρήτου.

4. Ο χρήστης έχει το δικαίωμα να ζητήσει οποιαδήποτε στοιχεία τηρούνται για αυτόν καθώς και την διόρθωσή τους σε περίπτωση που μπορεί να τεκμηριώσει την ύπαρξη λάθους, όπως επίσης και τη διαγραφή τους.

5. Για τη δική του ασφάλεια, ενθαρρύνεται και ο ίδιος ο χρήστης να χειρίζεται όλες τις πληροφορίες που παρέχονται μέσω της υπηρεσίας ως εμπιστευτικές και απόρρητες και να μην προβαίνει σε οποιαδήποτε αποκάλυψή τους σε τρίτα πρόσωπα.

6. Ενημερωτικούς καταλόγους και έντυπο υλικό ο χρήστης θα λαμβάνει μόνον εφόσον το επιθυμεί και το δηλώσει, εγγράφοντας την ηλεκτρονική του διεύθυνση (email) στο σχετικό πεδίο "Εγγραφείτε στη λίστα ενημέρωσης!". Το www.remedium.gr δεν θα κάνει κατάχρηση της δυνατότητας του να επικοινωνεί με τους χρήστες στην ηλεκτρονική ή ταχυδρομική τους διεύθυνση ή δια του τηλεφώνου για λόγους προώθησης νέων προϊόντων και υπηρεσιών ή ενημέρωσης περί προσφορών. Παράλληλα δίνεται ανά πάσα στιγμή στους χρήστες η δυνατότητα διακοπής της λήψης τέτοιων μηνυμάτων.

7. Σε κάθε περίπτωση το ηλεκτρονικό κατάστημα της ΑΚΙΣ REMEDIUM ΕΠΕ με κανέναν τρόπο δεν αποκαλύπτει ή δημοσιοποιεί τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη και τις πληροφορίες που αυτός εμπιστεύεται στην εταιρεία. Όλες οι πληροφορίες κρυπτογραφούνται και φυλάσσονται με απόλυτη ασφάλεια.

8. Το ηλεκτρονικό κατάστημα www.remedium.gr λειτουργεί σύμφωνα με την ισχύουσα ελληνική και κοινοτική νομοθεσία και τηρεί με ασφάλεια τα προσωπικά δεδομένα για όσο χρονικό διάστημα είστε εγγεγραμμένος σε κάποια υπηρεσία του www.remedium.gr, τα οποία διαγράφονται μετά την με οποιοδήποτε τρόπο λήξη της συναλλακτικής σχέσης. Τα προσωπικά δεδομένα που δηλώνετε στο ηλεκτρονικό κατάστημα www.remedium.gr χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από αυτό ή συνεργαζόμενες με αυτό επιχειρήσεις, με σκοπό την υποστήριξη, προώθηση και εκτέλεση της συναλλακτικής σχέσης. 

9. Χρήστες του www.remedium.gr που είναι ανήλικοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες του δικτυακού τόπου μόνο με τη συγκατάθεση των γονέων ή των κηδεμόνων τους και δεν έχουν υποχρέωση να υποβάλλουν τα προσωπικά τους στοιχεία. Σε περίπτωση υποβολής στοιχείων από ανήλικους το www.remedium.gr θα διαγράφει το δυνατόν συντομότερο τις σχετικές πληροφορίες.

10. Η ΑΚΙΣ REMEDIUM ΕΠΕ και ειδικότερα το τμήμα πωλήσεων του www.remedium.gr είναι δυνατόν να επεξεργάζεται τμήμα ή το σύνολο των στοιχείων που ο χρήστης έχει αποστείλει για λόγους στατιστικούς, οικονομικούς και βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών - πληροφοριών του. Γίνεται χρήση τεχνολογίας παρακολούθησης (Google).

11. Τα τηρούμενα στοιχεία του αρχείου δύνανται να κοινοποιηθούν στις αρμόδιες δικαστικές, αστυνομικές και άλλες διοικητικές αρχές κατόπιν νομίμου αιτήματός τους και σύμφωνα με τις κάθε φορά ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις. Ο Πελάτης έχει, μέσα στα πλαίσια της νομοθεσίας περί απορρήτου των τηλεπικοινωνιών, τα δικαιώματα ενημέρωσης και αντίρρησης που προβλέπουν τα άρθρα 11 έως 13 του ν. 2472/1997

12. H διεύθυνση IP μέσω της οποίας ο Η/Υ έχει πρόσβαση στο Internet, και στη συνέχεια, στο www.remedium.gr αξιοποιείται αποκλειστικά για την συγκέντρωση στατιστικών στοιχείων.